Kroasani s rižinim papirom su totalni hit, evo kako ih napraviti
Ako pratiš trendove na TikToku, sigurno si primijetila neobične verzije croissanta koje se razlikuju od klasičnih francuskih peciva. Riječ je o receptu za croissant u kojem se koristi rižin papir, često prisutan u vijetnamskoj kuhinji. Idealan je ako izbjegavaš gluten, ali ipak želiš uživati u hrskavom, zlatnom pecivu koje se topi u ustima!
Trebat će ti 2 jaja, 60 ml mlijeka (običnog ili biljnog), 1,5 žlica šećera (plus dodatni šećer za posipanje), 1/2 žličice ekstrakta vanilije, 1 žlica otopljenog maslaca, 1/2 žličice cimeta, 1/4 žličice praška za pecivo i 6 listova rižinog papira.
Recept:
1. Zagrij pećnicu na 180°C i pripremi pleh obložen papirom za pečenje.
2. U zdjeli pjenjačom umuti jaja, mlijeko, šećer, otopljeni maslac i ekstrakt vanilije. Zatim dodaj cimet i prašak za pecivo.
3. Jedan po jedan umoči 3 lista rižinog papira u smjesu, slažući ih jedan na drugi.
4. Izreži složene listove na 3 trokuta, pa svaki zarolaj u oblik croissanta. Pospi ih s malo šećera.
5. Peci croissante 35 minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Zatim ih izvadi i uživaj u svakom zalogaju!